Craniosacraal Therapie

Wat is craniosacraaltherapie?

Craniosacraaltherapie is bindweefseltherapie. En bindweefsel kan herinneringen opslaan. Alle gebeurtenissen in uw leven worden niet alleen opgeslagen in uw hersenen, maar ook in uw lijf. Dit fenomeen gebeurt met alles wat we de hele dag meemaken. Hoe we bewegen, onze routines, onze patronen, onze gedachten, onze emoties; alles wordt vastgelegd. Net als beeld of geluid op tape. Het ‘tape’ is uw bindweefsel.

bindweefsel__large

Hoe vaker iets herhaald wordt, hoe steviger en dieper wordt het patroon. En hoe heftiger de emoties en gedachtes, hoe steviger en dieper het patroon.

Gebeurt er iets traumatisch of ingrijpends, in ieder geval van grote impact. Dan ontstaan er samentrekkingen ‘energiecystes’ in het bindweefsel. Deze energiecystes kunnen worden opgespoord en samen met u worden ‘ontrafeld’. Om zo weer een met een schone lei te kunnen beginnen.

Voor welke klachten is craniosacraaltherapie?

U kunt voor zeer diverse klachten bij craniosacraaltherapie terecht. Alle klachten hebben een lichamelijke en emotionele component, bij de ene klacht ligt het accent meer op het lichamelijke component en bij de ander meer het emotionele component. Craniosacraaltherapie is een holistische therapie en pakt daarmee beide kanten van de klacht aan. Verder richt craniosacraaltherapie zich vooral op uw behoefte. Op waar u ondersteuning vraagt, waar uw hulpvraag ligt. 

De mogelijkheden in de therapie ligt in de vaardigheden van de therapeut. Ieder zijn talent. Mijn talenten liggen op verschillende gebieden. Deze zijn op aparte pagina’s van deze site verder toegelicht. Herkent u zich in een van de beschrijvingen, dan weet ik zeker dat ik wat voor u kan betekenen. Mocht u een andere klacht of hulpvraag hebben. Neem dan contact op voor overleg over de mogelijkheden, ook kan ik misschien in de goede richting begeleiden. 

Interesse?

Neem contact op. Bel naar 06-55757441 of mail naar praktijkdeveiligehaven@gmail.com. Voor vrijblijvende informatie of het maken van een afspraak. Voor prijzen en regels met betrekking tot vergoeding, klik hier.