Craniosacraal Therapie

Wat is craniosacraaltherapie?

Craniosacraaltherapie is bindweefseltherapie. En bindweefsel kan herinneringen opslaan. Alle gebeurtenissen in uw leven worden namelijk niet alleen opgeslagen in uw hersenen, maar ook in uw lijf. Dit fenomeen gebeurt met alles wat we de hele dag meemaken. Hoe we bewegen, onze routines, onze patronen, onze gedachten, onze emoties; alles wordt vastgelegd. Net als beeld of geluid op tape. Het ‘tape’ is uw bindweefsel.

Hoe vaker iets herhaald wordt, hoe steviger en dieper wordt het patroon. En hoe heftiger de emoties en gedachtes, hoe steviger en dieper het patroon.bindweefsel__large

Gebeurt er iets traumatisch of ingrijpends, in ieder geval van grote impact. Dan ontstaan er samentrekkingen ‘energiecystes’ in het bindweefsel. Deze energiecystes kan ik opsporen en samen met u ‘ontrafelen’. Om zo weer een met een schone lei te kunnen beginnen.

Voor welke klachten is craniosacraaltherapie?

U kunt voor zeer diverse klachten bij craniosacraaltherapie terecht, in onderstaand diagram wordt uiteengezet wat er kan. Deze lijst is verre van volledig. Wilt u weten of uw klachten met craniosacraaltherapie behandeld kunnen worden, dan kunt u het altijd overleggen.

Acuut (kortdurende klachten) Chronisch (langdurende klachten)
Lichamelijk Tand, kaak en schedel (bv. beugels), Implantaten (bv. protheses, ortheses), Wonden Recidiverende (lage) rugklachten, RSI, Overbelasting klachten, Sinusitis, Oude littekens
Emotioneel/Psychisch Rouwverwerking Stervensbegeleiding Paniek- Angststoornissen, ADHD, ADD, Autisme, Gevolgen van Pesten
Gecombineerd Klachten na (Auto)-ongeval, Revalidatie van hartaanval Burn-out, Misbruik, mishandeling, andere geweldconfrontaties.

Diagram 1: overzicht indicaties craniosacraaltherapie

Hierboven is een scheiding aangebracht tussen lichamelijke en psychische klachten. Mijns inziens bestaat deze scheiding niet. Echter, ik heb deze scheiding aangebracht om nuanceverschillen aan te geven bij de diverse klachten.

Alle klachten hebben een lichamelijke en emotionele component, bij de ene klacht ligt het accent meer op het lichamelijke component en bij de ander meer het emotionele component. Craniosacraaltherapie is een holistische therapie en pakt daarmee beide kanten van de klacht aan. Verder richt craniosacraaltherapie zich vooral op uw behoefte. Op waar u ondersteuning vraagt, waar uw hulpvraag ligt.

Interesse?

Neem contact op via het contactformulier. Maak online een afspraak. Bel of mail naar 06-55757441, info@praktijkdeveiligehaven.nl. Dit is voor een afspraak in Roelofarendsveen. Voor prijzen en regels met betrekking tot vergoeding, klik hier.

Mocht u gelijk een afspraak maken voor een sessie in Den Haag, dan kunt u ook bellen met Mensen en Bewegen 070-3938238. Of mailen naar info@mensenenbewegen.nl. www.mensenenbewegen.nl