Uw Behandelaar

Welkom

Even voorstellen. Ik ben, Cathy Goeman, een gevoelige, doortastende vrouw met een benen op de grond mentaliteit. Afkomstig uit Stompwijk (een klein dorpje in Zuid-Holland). Op het moment woonachtig in Rijpwetering.

Het landelijk wonen, met veel ruimte en natuur vind ik heerlijk. In de natuur voel ik mij prettig, kom ik tot rust en krijg ik inspiratie. Het wonen in ‘de Rip’, doe ik samen met mijn twee kinderen.

Opleiding

Mijn weg naar mijn passie, craniosacraaltherapie, is gelopen via de fysiotherapie. Fysiotherapie heb ik in Leiden gestudeerd. Ik kwam uit bij de fysiotherapie, omdat ik mensen wilde helpen op lichamelijk vlak, maar niet medicijnen wilde studeren. Tijdens mijn behandeling merkte ik dat het vaardigheden pakket waar ik over beschikte niet altijd toereikend was. Ik heb toen een opleiding tot Dry Needling therapeut, met succes, gevolgd. Deze vaardigheid is perfect voor het verhelpen van moeilijk oplosbare spierklachten. Ook had ik affiniteit met het psychische vlak. In de fysiotherapie merkte ik dan ook snel dat daar mijn aansluiting lag bij de cliënten. Ik kon net dat ietsje meer bij psychosomatische klachten.

Hiervoor ben ik toen mogelijkheden gaan zoeken om mijn vaardigheden uit te breiden. Via vele cursussen ben ik terecht gekomen bij de craniosacraaltherapie. Deze therapie is mij op het lijf geschreven. Het houdt rekening met het totale plaatje en werkt echt toe naar een oplossing voor de klachten van de cliënt. Daarbij sluit het erg aan bij mijn manier van leven, dichtbij de kern, bij de oorsprong, de natuur.

Werk

In mijn werk neem ik mijn affiniteit met de natuur graag mee. Hoe functioneert het lijf van nature? Hoe is de samenwerking met het mentale en emotionele brein? En welke factoren van buitenaf zorgen voor verstoring?

In mijn behandelingen ben ik op zoek naar balans. Balans in alle facetten van het bestaan. Graag werk ik samen met u, als mijn cliënt, toe naar een balans in uw leven.

De craniosacraaltherapie is in mijn werk mijn favoriete begeleidingsmethode voor het bereiken en consolideren van de balans. Met craniosacraaltherapie kan ik voelen wat het lijf nodig heeft, voelen wat het lijf mist, voelen hoe het lijf lijdt. Met deze waarnemingen kan ik u helpen om zelf ook met dit gevoel in aanraking te komen. Vanwaar we verder werken naar de heling van de klachten.

De klachten waar ik veel affiniteit mee heb, zijn de klachten die voorvloeien uit meerdere lagen van ons bestaan. Klachten die uit meerdere levensgebieden gevoed worden.

Deze gebieden kunnen zijn, fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel, (familie)systemisch en/of energetisch. Op elk gebied kan ik inhaken om de balans te herstellen. Balans is waar de natuur altijd naar streeft, hoe moeilijk of uitdagend de situatie ook is. Balans is iets dat altijd gevonden kan worden. Het is mijn passie om samen met u te komen tot deze balans.

Mocht u al een afspraak willen, dan kunt u gelijk een afspraak maken.

Misschien weet u nog niet waar u staat. Neem dan contact met mij op, dan overleggen we de mogelijkheden van de therapie.

Warme groet,
Cathy